Επιλογή Σελίδας

Απο το σταρι στο ψωμι

Αρτοποιητική Τέχνη

Ένα βιβλίο που αναλύει διεξοδικά τη διαδικασία της αρτοποίησης με χρήσιμες τεχνικές συμβουλές και μυστικά για όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την Αρτοποιία και την Αρτοζαχαροπλαστική.

αγοραστε το βιβλιοΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Book

Απο το σταρι στο ψωμι

Αρτοποιητική Τέχνη

Ένα βιβλίο που αναλύει διεξοδικά τη διαδικασία της αρτοποίησης και μεταφέρει τον πλούτο της γνώσης σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την αρτοποιία και την αρτοζαχαροπλαστική.

αγοραστε το βιβλιο

Βασικές ενότητες

Μηχανήματα Αρτοποιίας

Κύριος εξοπλισμός Αρτοποιείου
Συμπληρωματικός Εξοπλισμός και μικροεργαλεία Αρτοποιείου

Πρώτες Ύλες Αρτοποιίας

Τύποι Αλεύρων
Αναλογίες, ιδιότητες και σκοπιμότητα της χρήσης των πρώτων υλών στην Αρτοποίηση

Η Τέχνη της Αρτοποίησης

Προετοιμασία Αρτοποίησης
Στάδια Αρτοποίησης

Ποιότητα & Ποιοτικός Έλεγχος

Ελαττώματα στο ψωμί & οι αιτίες τους
Ποιοτικός Έλεγχος Αλεύρου

Νομοθεσία για επιχειρήσεις Αρτοποιίας

Τεχνικά στοιχεία εγκαταστάσεων
Υγειονομικοί χειρισμοί

Επιπλέον περιλαμβάνει: Ερωτήσεις Αυτοαξιολόγησης & Πρακτικές Ασκήσεις προς πειραματισμό και εμπέδωση των γνώσεων.

Βασικές ενότητες

Μηχανήματα Αρτοποιίας

Κύριος εξοπλισμός Αρτοποιείου
Συμπληρωματικός Εξοπλισμός και μικροεργαλεία Αρτοποιείου

Πρώτες Ύλες Αρτοποιίας

Τύποι Αλεύρων
Αναλογίες, ιδιότητες και σκοπιμότητα της χρήσης των πρώτων υλών στην Αρτοποίηση

Η Τέχνη της Αρτοποίησης

Προετοιμασία Αρτοποίησης
Στάδια Αρτοποίησης

Ποιότητα & Ποιοτικός Έλεγχος

Ελαττώματα στο ψωμί & οι αιτίες τους
Ποιοτικός Έλεγχος Αλεύρου

Νομοθεσία για επιχειρήσεις Αρτοποιίας

Τεχνικά στοιχεία εγκαταστάσεων
Υγειονομικοί χειρισμοί

Προϊόντα αλεύρων ολικής άλεσης

Άλλες μέθοδοι παραγωγής

Επιπλέον περιλαμβάνει: Ερωτήσεις Αυτοαξιολόγησης & Πρακτικές Ασκήσεις προς πειραματισμό και εμπέδωση των γνώσεων.

Γιατί το χρειάζομαι

Στο βιβλίο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για όλα όσα αφορούν στην αρτοποιία, από τις ιδιότητες του σταριού ως πρώτη ύλη για την παραγωγή του αλεύρου, μέχρι τις μεθόδους και τεχνικές παραγωγής των αρτοσκευάσματων.

  • Εκτενής παρουσίαση των μηχανημάτων Αρτοποιίας
  • Αναλυτική προσέγγιση των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων των πρώτων υλών αρτοποιίας
  • Αυτοτελή κεφάλαια για τη διαδικασία της αρτοποίησης και τις τεχνικές της
  • Εργαστηριακοί έλεγχοι και Αναλύσεις που προσδιορίζουν τα ρεολογικά χαρακτηριστικά του αλεύρου
  • Μνεία στην ποιότητα και τη διατροφική αξία του ψωμιού και των προϊόντων αρτοποιίας
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας, Ευθύνες και νομικές υποχρεώσεις, Υγειονομικοί χειρισμοί προϊόντων Αρτοποιίας

Τι το κάνει ξεχωριστό

Όλη η πληροφορία για την Τεχνολογία Αρτοποίησης που λίγοι γνωρίζουν συγκεντρωμένη σε ένα βιβλίο.

Πάνω από

φωτογραφίες που πλαισιώνουν το περιεχόμενο του βιβλίου

Πάνω από

πίνακες και γραφήματα για την κατανόηση του των ενοτήτων

Πάνω από

επεξηγήσεις εννοιών για πλήρη κατανόηση του περιεχομένου

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Όλγα Τακαβακίδη
Τεχνολόγος Τροφίμων – Οινολόγος με πολυετή εμπειρία στον Ποιοτικό Έλεγχο Τροφίμων και Ποτών. MSc Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός στις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Πάτρας στις ειδικότητες Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης.

Δημήτρης Μποσδίκος
Τεχνολόγος Τροφίμων με ειδίκευση στο Αλεύρι και στην τέχνη της Αρτοποίησης για πάνω από 30 έτη. Υπεύθυνος παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου σε κυλινδρόμιλους. Τεχνικός Σύμβουλος σε θέματα αρτοποιήσεων και Διασφάλισης Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων. Εισηγητής σεμιναρίων και Αρθρογράφος σε περιοδικά Αρτοποιίας.

Θέλω να το αγοράσω

60€ 40€

Αγοράστε τώρα το βιβλίο και αποκτήστε ένα σημαντικό
εργαλείο για τη δουλειά σας.